Ο Κήπος ου ΙπποκράτηΟ Κήπος ου Ιπποκράτη
Forgot password?

Καλώς ήλθατε στο πολιτιστικό μας κέντρο

«Αρχαίων Οίκος »

Ο Κήπος του Ιπποκράτη 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΩΟΥ.

Το πολιτιστικό κέντρο Αρχαίων Οίκος «O Kήπος του Ιπποκράτη» βρίσκεται στο Μαστιχάρι της Κω και αποτελεί μια πιστή αναπαράσταση ενός αρχαίου ελληνικού οικισμού του 5ου π.Χ αιώνα. Ειδικεύεται στην ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού τρόπου ζωής την εποχή που έζησε ο μεγάλος Έλληνας ιατρός Ιπποκράτης ο Κώος.Αποτελείται από ένα σπίτι ακριβές αντίγραφο της εποχής, μια φιλοσοφική στοά και ένα πέτρινο θέατρο που θα μας χρησιμεύσουν στη γνωριμία με τις φιλοσοφικές και πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και με την ιατρική τέχνη εκείνης της εποχής.
Ο Οίκος αποτελείται από δύο ορόφους και είναι πέτρινος, κατασκευασμένος από πέτρα του νησιού, η ξύλινη σκεπή φέρει παλιό κεραμίδι και τα έπιπλα είναι χειροποίητα αντίγραφα της εποχής. Τα σεμινάρια που διεξάγονται στον Οίκο καθημερινά είναι μαγειρικής, κεραμικής, φιλοσοφίας, αρτοπλασίας, γεωργίας, ψηφιδωτού και βοτσαλωτού. Η φιλοσοφική στοά, κατασκευασμένη και αυτή στα πρότυπα της εποχής με χειροποίητο βοτσαλωτό στο δάπεδο και ανάγλυφα αντίγραφα στους τοίχους, φιλοξενεί έργα τέχνης και βιβλιοθήκη.
Επίσης υπάρχει ένα πέτρινο θέατρο χωρητικότητας 80 ατόμων όπου γίνονται οι παραστάσεις. Οι χώροι δεν είναι μουσειακοί, έτσι ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει και να μετάσχει ενεργά στα δρώμενα του πολιτιστικού κέντρου μας. Εκτός από τα σεμινάρια που διεξάγονται στους χώρους του κέντρου, ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στους κήπους μας όπου τα βότανα, οι άγριοι κέδροι, τα αμπέλια και τα οπωροφόρα δένδρα βρίσκονται όλα σε αρμονία μεταξύ τους. Κανείς μπορεί να διδαχθεί βοτανολογία, βιολογική γεωργία και αμπελουργία ή απλά να ξεκουράσει το πνεύμα και το σώμα του σε ένα περιβάλλον που δεν υπέστη σχεδόν καμία επέμβαση. Η γη γύρω από το κέντρο είναι καταφύγιο άγριας ζωής και οι καλλιέργειες που υπάρχουν είναι βιολογικές . Το κέντρο μας είναι αφιερωμένο στη μεγαλοφυΐα των Ελλήνων φιλοσόφων και ο σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε όλοι μαζί, μέσα από τις διδαχές τους, σύγχρονους δρόμους που θα μας οδηγήσουν λίγο πιο βαθιά στην ουσία της ζωής και τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της προστασίας της φύσης. Καθημερινά σεμινάρια και συμπόσια είναι αφιερωμένα στο σκοπό αυτό.